O prajitura pe care mama mea o face in special pentru sotul meu,fiind preferata lui. E usor de facut si foarte aspectuosa.
Ingrediante:
-7 oua
-2 cani zahar
-1 pachet unt/margarina
-400 g nuci macinate
-70 g cacao
Se bat albusurile spuma cu 1 cana de zahar, apoi se adauga treptat faina si nuca macinata. Aceasta compozitie sa da la cuptor pana se rumeneste blatul(aproximativ 1 ora la foc mic).
Dupa ce se raceste se taie in 4 suvite pe latimea tavii.
Apoi pregatim crema: se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar, adaugand margarina/untul si cacao.Punem crema astfel preparata la foc mic pana se ingroasa.Se raceste 5 minute(nu mai mult deoarece se intareste si nu o mai putem intinde)apoi se ung foile doua cate doua pe un fund de lemn. Se impacheteaza cu crema ambele suluri apoi se dau la rece.
Se pudreaza preferabil cu zahar pudra sau zahar vanilat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu